סלט פסטה בסגנון קפרזה

סלט פסטה הוא אחד המאכלים הפופולאריים ביותר לאירוח, לארוחת ערב קלילה ומשביעה, וגם כתוספת למנה חלבית. הסוד לסלט פסטה טעים הוא ערבוב של חומרי גלם טריים יחד וטיפול של כל אחד מהמרכיבים בנפרד, כאשר כל אחד מהם מוסיף טעם ורעננות. ניתן להכין סלט פסטה במגוון סגנונות וטעמים, והוא מאוד פשוט להכנה, רק לחתוך, לערבב, לתבל ולהגיש. אנחנו בחרנו להכניס טעמים של סלט פסטה ממכר, וליצור ביס מושלם שלא תוכלו להפסיק לאכול.

 

 

מצרכים להכנת סלט פסטה:

500 גרם פסטה קצרה (חבילה אחת) (ניתן להשתמש בקרניים, פוזילי, פנה, כל סוג של פסטה קצרה).  

סלסלה אחת (בין 25 ל 30) עגבניות שרי

12 כדורי מוצרלה קטנים או 2 גדולים קרועים לפלחים

חופן עלי בזיליקום    

1 בצל סגול

100 גר׳ צנוברים 

לתיבול:

1/3 כוס שמן זית

2 שיני שום

2 כפות חומץ בלסמי

מלח

פלפל גרוס

אופן ההכנה:  

תחילה יש לכתוש את שיני השום ולערבב אותם עם שמן הזית.

הוסיפו לתערובת חומץ בלסמי, מלח ופלפל גרוס, והכניסו פנימה לתערובת התיבול את כדורי המוצרלה. הניחו בצד עד ההגשה.

חממו מחבת רחבה על אש גבוהה על מנת לקלות את הצנוברים. הקליה נעשית תוך כדי ערבוב שוטף עד שהם משחימם מעט. חשוב להיזהר לא לשרוף אותם בעת הקלייה. השאירו אותם בצד לצינון.

בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן עם במים רותחים עם מעט מלח.

יש לשטוף את הפסטה במים קרים על מנת לצנן אותה מעט ולעצור את תהליך הבישול, ולצקת מעל הפסטה מעט שמן זית על מנת שלא תידבק.

כעת יש לחצות עגבניות שרי, ולפרוס בצל סגול לפרוסות דקות.

את הבזיליקום מומלץ לפרוס לרצועות לא עבות, על מנת שלא ישחיר.

העבירו את הפסטה המבושלת לקערת הגשה גדולה, והוסיפו פנימה את הירקות והצנוברים, ואת המוצרלה יחד עם תערובת התיבול.

ערבבו היטב, תנו טעימה ותקנו את הטעמים במידת הצורך.

 

*ניתן להחליף את המוצרלה בגבינה בולגרית או גבינת פטה, לקבלת סלט בסגנון יווני.

*ניתן להמיר את עגבניות השרי ב 3-4 עגבניות רגילות גדולות.

*סלט פסטה נשמר לילה אחד במקרר.

 

להזמנות ופרטים נוספים חייג/י 077-564-0445 או מלא/י את פרטייך כאן
השדה ריק

השדה ריק

שלח