פסטה פסטו

פסטה פסטו היא מנה מרשימה מאוד, טעימה, שמביאה לקדמת הבמה את עלי הבזיליקום הטריים והריחניים, שאי אפשר לעמוד בפניהם. תוסיפו פנימה קצת ירקות ירוקים שיתנו קראנצ׳יות פריכה ורעננות, מעט שמנת וקרם פרש שיעניקו למנה קרמיות חלומית, וקיבלתם ביס מושלם שכולם יתענגו עליו. כוס יין לבן בצד, ויש לכם מנה לדייט חלומי או ארוחת ערב חלבית מושקעת במינימום זמן.



מצרכים להכנת פסטה פסטו:

לפסטו:

4 כפות צנוברים

חבילת עלי בזיליקום טריים (4 כוסות)

1/2 כוס גבינת פרמז׳ן מגורדת

1/3 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

לפסטה:

500 גרם פסטה (חבילה אחת) מסוג פטוצ׳יני או לינגוויני (ניתן להשתמש גם ספגטי או כל סוג אחר של פסטה ארוכה). 

מים רותחים

מלח

לרוטב:

3 שיני שום

500 גרם פרחי ברוקולי טריים או משקית קפואה

1 צרור אספרגוס טרי 

1 חבילה שמנת לבישול

1 חבילה קרם פרש

אופן ההכנה:  

  • חממו מחבת רחבה על אש גבוהה והוסיפו פנימה את הצנוברים. קולים אותם תוך כדי ערבוב עד שהם משחימים מעט, ומשאירים בצד לצינון.
  • בתוך מעבד מזון טוחנים את הבזיליקום, הצנוברים, הפרמז׳ן, שמן הזית והמלח, עד לקבלת ממרח חלק.
  • בסיר נפרד חולטים במים חמים את הברוקולי, ומעבירים מיד למי קרח על מנת לעצור את תהליך הבישול ולהשאיר את צבעו הירוק העז והרענן. את אותו התהליך נעשה גם עם האספרגוס. מומלץ לא יותר מדקה שתיים של חליטה במים רותחים על מנת שלא יתרככו מידי.
  • בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן בתוך סיר עם מים רותחים ומלח.
  • בתוך מחבת גדולה ורחבה הביאו את השמנת לרתיחה, והוסיפו 2 כפות גדושות של ממרח פסטו.
  • הוסיפו פנימה את הפסטה ותנו לה להתבשל מעט בתוך הרוטב.
  • כבו את האש, הוסיפו פנימה חבילה של קרם פרש ואת הירקות הירוקים, וערבבו היטב עד שהרוטב הקרמי עוטף היטב את כל הפסטה.
  • מומלץ להגיש חם לצד סלט עלים מרענן.
  • ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.
  • ניתן להשתמש גם בממרח פסטו קנוי, אבל אין כמו הטעם והטריות של ממרח פסטו בהכנה ביתית.
  • ניתן להוסיף זוקיני, קישוא, פטריות, או אפונת שלג, כולם משתלבים היטב ברוטב הפסטו הירוק והקרמי. (מומלץ לטגן ולרכך מעט את הירקות במחבת נפרדת לפני הערבוב עם הפסטה).
להזמנות ופרטים נוספים חייג/י 077-564-0445 או מלא/י את פרטייך כאן
השדה ריק

השדה ריק

שלח