פשטידת פסטה

פסטיצ’יו או פשטידת פסטה הוא מאפה יווני במקור, שמכיל גבינות, בשר ופסטה. מבין כל מאפי הפסטה השונים הוא נחשב למאפה הפשוט והקל ביותר להכנה. החלטנו להרכיב בעבורכם את הגרסה החלבית המשודרגת של המאפה המיוחד הזה, שיפאשר לכם לנצל שאריות של פסטה מאתמול, ולהכין ארוחה משודרגת וטעימה שגם הילדים אוהבים.

 

מצרכים להכנת פשטידת פסטה/פסטיצ׳יו חלבי:

500 גרם פסטה קצרה (חבילה אחת) (ניתן להשתמש בקונכיות, קרניים, פוזילי, פנה, פרפרים או כל סוג של פסטה קצרה). 

3 כפות שמן זית

כפית חמאה (לטיגון הכרשה)

3 ביצים

200 גר גבינת מוצרלה מגורדת (אפשר גם צהובה, גאודה, קשקבל או מיקס של כמה גבינות יחד)

1 מיכל גבינה לבנה (250 גר׳) 

180 גר גבינת עיזים פרוסה לקוביות (לא חובה)

2 גבעולים של כרשה (כולל החלק הירוק)  

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

מעל:

2 כפות של פירורי לחם או פנקו

אופן ההכנה:

  • חממו תנור ל - 170 מעלות
  • בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן עם במים רותחים עם מעט מלח, והקפידו להוציא אותה מהמים דקה לפני תום הבישול. הפסטה צריכה להיות כמעט מוכנה בדרגת אל-דנטה. ניתן גם להשתמש בשאריות פסטה נקיה ללא רטבים.
  • בשלב הבא יוצקים מעל הפסטה את שמן הזית ומערבבים על מנת שלא תידבק.
  • כעת יש לקצוץ את הכרשה תחילה לאורך ולאחר מכן לפרוסות.
  • במחבת רחבה חממו את החמאה עם מעט שמן זית, וטגנו את הכרשה תוך כדי ערבוב, עד שהיא מתרככת.
  • בקערה נפרד ערבבו יחד את הביצים, את תערובת הגבינות כולל גבינת העיזים, יחד עם הכרשה והתבלינים.
  • העבירו את הפסטה לתבנית אפיה, וצקו מעליה את תערובת הגבינות. ערבבו היטב עד שהפסטה מכוסה היטב.
  • פזרו מעל את פירורי הלחם או הפנקו, והכניסו לאפייה למשך 40-45 דקות עד שהמאפה יציב וזהוב.

*מומלץ להגיש את פשטידת הפסטה חמה עם סלט עלים רענן בצד.  

*ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים. 

*ניתן להקפיא עד 3 חודשים.

*ניתן לוותר על הכרישה ולהשאיר את המאפה על טהרת הגבינות בלבד, או לחילופין להוסיף פטריות טריות/ עגבניות מיובשות/ חצילים/ בטטה/ כרובית/ ברוקולי או כל ירק אחר שמתאים לאפיה, לפי הטעם האישי.

*במידה והחלטתם להוסיף ירק אל תוך המנה מומלץ לרכך אותו מעט באמצעות טיגון או בישול, לפני שיכנס אל תוך התערובת.

 

להזמנות ופרטים נוספים חייג/י 077-564-0445 או מלא/י את פרטייך כאן
השדה ריק

השדה ריק

שלח