רביולי גבינות בחמאת לימון ומרווה

הרביולי הוא מאכל איטלקי המורכב משתי שכבות של פסטה, וביניהן מילוי. מדובר במנה אידאלית להכנה מהירה, שמאפשרת גיוון במילוי, ברוטב ואף בצורת ההכנה. כיסוני רביולי ממולאים בתערובת גבינות איכותיות מהווים בסיס למנה שהיא כולה עונג צרוף. נותר רק לחבר את הרוטב המתאים, וקיבלתם ביס מושלם, רך קרמי ומענג, שלא תוכלו להפסיק לאכול. אנחנו שידכנו להם רוטב רענן של חמאת לימון ומרווה, וקיבלנו מתכון מהיר שמתאים לאירוח מרשים, או ארוחת ערב חלבית מושקעת. 

 

מצרכים להכנת רביולי גבינות בחמאת לימון ומרווה:

לפסטה:

500 גרם רביולי 4 גבינות (חבילה אחת)

מים רותחים

מלח

לרוטב:

50 גר׳ חמאה איכותית

2 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

5 עלי מרווה

גרידה מלימון אחד (בערך 2 כפות)

2-4 כפות מים (לפי הצורך)

100 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגורדת

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • בשלו את הרביולי על פי הוראות היצרן בתוך סיר עמוק עם מים רותחים ומלח. חשוב להקפיד לא לבשל אותם יתר על המידה, שלא יתפרקו כאשר תכניסו אותם לבישול ברוטב.
  • סננו את הרביולי בתום הבישול והניחו בצד.
  • במחבת רחבה ועמוקה חממו מעט שמן זית וטגנו מעט את שן השום הכתושה.
  • הוסיפו פנימה את החמאה, גרידת הלימון, עלי המרווה, המים והתבלינים, וערבבו על אש נמוכה עד שהחמאה כולה נמסה, ונוצרת תערובת חלקה.
    * חשוב מאוד להיזהר לא לבשל את הרוטב יתר על המידה, המרקם צריך להיות חלק וקרמי. בישול יתר עשוי לגרום לשמנת להישבר, ולרוטב להיות שמנוני והרבה פחות טעים.
    * מומלץ להוסיף תחילה 2 כפות מים ורק אם יש צורך, להוסיף כף אחת בכל פעם, עד לקבלת תערובת קרמית ולא נוזלית מידי, שתוכל לעטוף היטב את הרביולי.
  • כעת הוסיפו פנימה את הרביולי, וערבבו עד שהרוטב עוטף כולו את הכיסונים בצורה מושלמת.
  • כבו את האש, הוסיפו פנימה את גבינת הפרמז׳ן המגוררת, וערבבו היטב עד שהגבינה נטמעת לגמרי בתוך הרוטב.

*מומלץ להגיש עם סלט עלים מרענן, וכוס יין לבן ליד.

*ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.

*ניתן להחליף את המים ברכיבי הרוטב במיץ מלימון סחוט, למי מכם שאוהב טעם לימוני חזק יחסית.

 

להזמנות ופרטים נוספים חייג/י 077-564-0445 או מלא/י את פרטייך כאן
השדה ריק

השדה ריק

שלח