מקרוני וגבינה (מק אנד צ׳יז)

מקרוני גבינה או באנגלית מק אנד צ׳יז (mac and cheese) היא אחת המנות הפופולאריות ביותר ואהובות במיוחד גם על ילדים וגם על מבוגרים. מדובר בארוחת ערב קלילה וטעימה, וגם מנת אירוח מרשימה שתכינו ממש בקלות. החלטנו לפרסם בעבורכם גרסה ביתית וטעימה למנה האהובה.

 

מצרכים להכנת מקרוני גבינה:

לפסטה:

500 גרם פסטה (חבילה אחת) מסוג קרניים (ניתן להחליף בסוג אחר, עדיפות לפסטה קצרה)

15 גרם חמאה

1/4 כפית מלח

לרוטב:

60 גרם חמאה

1/3 כוס קמח רגיל

3 כוסות חלב

2 כוסות גבינת צ'דר כתום אמריקאי מגורדת

1 כוס מוצרלה מגורדת 

חצי כוס גבינת צ'דר חמישה צבעים מגורדת

מעל:

2/3 כוס פירורי לחם או פנקו

30 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

 חממו תנור ל - 180. מעלות 

  • בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן עם מעט מלח, והקפידו להוציא אותה מהמים דקה לפני תום הבישול. הפסטה צריכה להיות כמעט מוכנה.
  • סננו את הפסטה ממי הבישול והוסיפו אל תוך הסיר 15 גרם חמאה. ערבבו עד שהחמאה נטמעה כולה בתוך הפסטה.
  • את הפסטה המבושלת העבירו לתבנית מלבנית שמתאימה לאפיה בתנור.
  • להכנת הרוטב יש להמיס בסיר נפרד 60 גרם חמאה על אש נמוכה, ולערבב פנימה את הקמח.
  • הוסיפו לאט ובהדרגה את החלב, חצי כוס בכל פעם. כאשר התערובת מתחילה להסמיך מעט יש להוסיף קצת חלב, עד שכל שלושת הכוסות נטמעו בתערובת. לבסוף צריכה להתקבל תערובת סמיכה וחלקה.
  • אל תוך הסיר עם תערובת החלב יש לשפוך את גבינת הצ׳דר המגורדת ומיד לאחר מכן את גבינת המוצרלה ואת גבינת הצ׳דר הנוספת תוך כדי ערבוב, ולכבות מיד את האש.
  • שפכו את תערובת הגבינות אל תוך הפסטה שבמגש, וערבבו היטב על מנת שהתערובת תעטוף היטב את הפסטה כולה.
  • בקערה נפרדת חממו במיקרוגל 30 גרם חמאה עד להמסה מלאה, וערבבו פנימה את פירורי הלחם או הפנקו.
  • פזרו את תערובת הפירורים על גבי הפסטה והכניסו לתנור.
  • זמן האפיה הוא 25 דקות, עד שהפירורים משחימים מעט והפסטה הופכת מעט קראנצי׳ת.

 

*מומלץ להגיש חם עם סלט עלים מרענן ליד.

*ניתן להוסיף לתערובת הגבינות כל גבינה קשה שאתם אוהבים, הקפידו על שלוש עד שלוש וחצי כוסות של תערובת גבינות לטעמכם.

* ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים, ובהקפאה עד שלושה חודשים.

להזמנות ופרטים נוספים חייג/י 077-564-0445 או מלא/י את פרטייך כאן
השדה ריק

השדה ריק

שלח